Derfor er e-sigaretter bedre enn vanlige sigaretter

Det er mye snakk om helse når det kommer til vanene vi har i hverdagen. Enten det er å trene for mye, eller for lite, hva vi spiser, hvor mye vi sover, hvor mange timer vi bruker på telefonen, hvordan søvnen vår er, hvor mye alkohol vi drikker og røyking. Og det er visst ikke så mange som er i tvil lenger om at det å røyke sigaretter ikke er verdens beste idé hvis man vil leve et langt og godt liv. Derfor har det dukket opp flere alternativer til dette, med ambisjonen om å kunne skape et alternativ som fortsatt gir den samme gode følelsen som mange synes røyking gir, men samtidig reduserer den skadelige delen av det, og det er her e-sigaretter kommer inn. 

Det å røyke e-sigaretter, enten man har en man kan fylle på mange ganger eller man bruker en engangs vape er noe flere og flere driver med, og dette er en utvikling som har gjort at mange har klart å slutte å røyke. Det er nok mange som vil si at det burde være best å slutte helt, men hvis man ser på forskningen rundt dette er det veldig tydelig at det er virkelig mange som ikke kommer til å slutte å røyke. Enten fordi de ikke vil eller fordi de ikke klarer det.  

Og i disse tilfellene har forskningen vist at den påvirkningen fra e-sigaretter er betydelig mindre enn den man får ved å røyke sigaretter, noe som gjør at mange opplever å bli anbefalt å begynne med dette i stedet for å røyke. Det er derfor ikke noen overraskelse at mange har begynt med dette. 

En naturlig pause i hverdagen 

Det er mange som røyker e-sigaretter i dag og grunnene til dette er individuelle, men noe mange svarer som grunn på at de røyker er at det får en naturlig pause i hverdagen. Og dette er faktisk noe forskningen også viser – de som røyker er flinkere til å ta seg pauser i løpet av arbeidsdagen sammenlignet med de som ikke røyker.  

Denne pausen kan selvsagt brukes til mange ting, men for mange er det å ha en unnskyldning til å ta seg en liten pause akkurat det som gjør at det føles mulig å be om en pause. Og selv om man i teorien kan røyke e-sigaretter inne, kan det være greit å bruke denne pausen til å fortsatt gå ut og få litt frisk luft samtidig, for dette er noe som vil bedre konsentrasjonen i løpet av arbeidsdagen. 

Lämna en kommentar